Salade met pompoen en Gorgonzola

  • 500 g pompoen
  • blaadjes van 1 tak rozemarijn
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • scheut olijfolie
  • ½ kropje eikenbladsla
  • 150 g Gorgonzola
  • handje walnoten
  • handje platte peterselie, gehakt
  • ½ limoen

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pompoen, verwijder de draden en snijd hem in blokjes.
Doe met de rozemarijn, gember, knoflook, zout en olie in een ovenschaal, hussel en rooster 30 minuten.
Verdeel de sla over de borden, en daar bovenop de pompoenblokjes en Gorgonzola.
Dan de noten en peterselie erbij en een kneep limoen en klaar!
Luiten hoopt dat de warmte van de pompoen de kaas net een tikkeltje zacht zal doen worden, wat de eetpret ten goede komt.
En ik verbeeld me dat deze fraaie sla een filantropische scheut goede olie kan gebruiken, olijfolie of, om in de stemming te blijven, zo’n koud geperste pompoenpitolie uit Oostenrijk waar culi’s mee weglopen, de laatste tijd.

Bron: Onno Kleyn

Terug