|
|
Dop de doperwtjes en de tuinbonen en verwijder het buitenste vlies van de tuinbonen.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
Snijd ook de courgette en de selderij in kleine stukjes.
Zet een pan water met wat zout op het vuur en kook hierin eerst de worteltjes ca. 4 minuten.
Voeg dan de overige groenten er aan toe en laat het nog 2 minuten meekoken.
Spoel de groenten vervolgens onder koud water tot het volledig is afgekoeld.
Laat de groenten daarna op een zeef uitlekken.
Snijd in de tussentijd de knoflook zeer fijn en meng dit in een kom met de fijngesneden bosui en
bleekselderij.
Voeg er vervolgens de olijfolie en citroensap aan toe.
Kruid het mengsel met peper, zout en oregano en roer de ingredinten goed door elkaar.
Schep de penne in de kom met de knoflookdressing en voeg er de groenten aan toe.
Schep de penne, dressing en groenten goed door elkaar, bestrooi de salade tenslotte met de geraspte
Parmezaanse kaas.
Serveer de salade in een mooie schaal.
Wijnadvies
Chardonnay Veneto, La Fattoria, Italie
Succestip
Serveer met vers afgebakken ciabatta brood.