voor 12 personen
|
|
Rook de ossenhaas 8 minuten in de rookoven.
Bestrooi de ossenhaas met peper, zout en bak vervolgens aan in boter en gaar verder in de oven ± 140 °C,
kerntemp: op 48 °C.
Snijd het spek in kleine reepjes en krokant bakken.
Snijd de uien in dunne ringen.
Roer 100 °C tempurameel en 160 °C water (ijskoud) tot een beslag (maak zoveel als nodig is).
Dit hoeft niet glad te zijn.
Doop de uiringen in het beslag en bak deze in een wok en gebruik royaal olie .
Sinaasappels uitsnijden (partjes); gebruik eventueel vocht voor de dressing.
Pijnboompitjes roosteren in de pan.
Dressing:
Meng de ingrediënten breng op smaak met sinaasappelsap en wat poedersuiker.
Presentatie:
Snijd de ossenhaas dun op de snijmachine en verdeel midden op het bord.
Maak een slagarnituur midden op het bord met de sinaasappelpartjes en cherrytomaatjes.
Verdeel het uitgebakken spek en de pijnboompitjes over de salade en garneer met de dressing.
Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij