Salade Niçoise met verse tonijn

  • 150 g haricots verts
  • 150 g aardappelen, geschild
  • 2 eetl. extra vergine olijfolie (bijv. uit Zuid-Frankrijk)
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 groene paprika, in repen gesneden
  • 2 grote tomaten, in parten gesneden
  • 400 g verse tonijn, in mooie plakken gesneden
  • sap van 1 citroen
  • 100 g zwarte olijven (liefst Frans)
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • peper & zout

Kook de haricots verts en de aardappelen gaar.
Maak een vinaigrette van de olie, azijn, knoflook, peper en zout.
Meng deze door de aardappelen, boontjes, paprika en tomaten.
Bestrooi de tonijn met peper en zout en besprenkel met citroensap.
Serveer de salade op een grote schaal met daarop de vis en schik de uiringen en de olijven er luchtig overheen.

Meeuwig & Zn.

Terug