Salade niçoise met makreel

Salade niçoise met makreel

  • 4 (zoete) aardappelen, beetgaar gekookt en in plakjes
  • 200 g sperziebonen, beetgaar gekookt en gehalveerd
  • 4 tomaten, in kwarten, of 8 halve kerstomaatjes
  • 4 eieren, gekookt, gepeld en in kwarten
  • 1 blikje makreelfilet
  • 100 g zwarte olijven
  • 4 ansjovisfilets
    • voor de dressing
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 halfgedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 2 eetl. frambozenazijn
  • 1 theel. ahornsiroop
  • 1 handje basilicumblaadjes, in reepjes
  • zout & peper

Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Meng de aardappelen, sperziebonen, tomaten en olijven met de dressing.
Schep in een mooie schaal en leg de stukken ei, makreel en ansjovis erbovenop.

Bron: Ekoplaza

Terug