Salade di Modena
Farfalle met zongedroogde tomaatjes, olijven en Parmezaanse kaas

salade_di_modena (2K)

  • 400 g beetgare farfalle
  • 3 diagonaal gesneden bosuitjes
  • 50 g zongedroogde tomaatjes
    in dunne reepjes gesneden
  • 10 groene, gevulde olijven
  • 10 zwarte, ontpitte olijven
  • 1 zakje veldsla
  • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

voor de dressing

  • 4 eetl. extra vièrge olijfolie
  • 1 theel. fijngesneden rode, Spaanse peper
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. geroosterde pijnboompitten
  • zout en versgemalen peper

Schep de gekookte pasta in een ruime kom.
Voeg hieraan de bosuitjes, tomaatreepjes, olijven en veldsla toe.
Maak vervolgens de dressing door de olijfolie te vermengen met Spaanse peper, oregano, knoflook, citroensap en pijnboompitten.
Breng het geheel indien nodig op smaak met peper en zout.
Meng de dressing voorzichtig door de salade.
Bestrooi deze vervolgens met de Parmezaanse kaas en serveer meteen.

Wijnadvies
Soave Classico, Italië.

Succestip
De salade kunt u ook van te voren bereiden.
Meng dan pas op het moment van serveren de veldsla en de dressing door de salade.

Bron: Spar Succes recepten

Terug