|
|
De koolrabi eerst schillen en daarna snijden, dit gaat het makkelijkst met een mandoline.
De peultjes maakt u schoon en blancheert ze een halve minuut of korter in kokend water – daarna meteen in een bak koud water overhevelen.
In een zeef of vergiet laten uitlekken.
De pompoenpitten poft u in een koekenpan met een scheutje olie.
Niet laten aanbranden, maar ze worden mooi bol en lekker.
Uit de koekenpan scheppen op keukenpapier om te ontvetten.
Af laten koelen.
En daarna mengt u alles.
Klaar.
Wij aten het met wat gekookte bulgur.
Opmerkingen
De lupinebonen zijn typisch Spaans; je krijgt ze er in bars en cafés als tapa.
Ze worden meest in zout water geleverd.
Of vacuüm verpakt.
Ze zijn geenszins vergelijkbaar met de lupine die bij ons in siertuinen of zelfs in het wild voorkomt.
En gebruik die ook niet, die kunnen (licht) giftig zijn.
Lupinebonen zijn meer en meer te koop in biologische of speciaalzaken (bijv. Spaanse Winkel red.)
Maar ze kunnen worden vervangen door gekookte, koude kikkererwten.
De tomaten, als je nog geen verse uit eigen kas hebt, koop er een paar.
Maar dan liefst de knalrode – en dus zeer rijpe – honingtomaten.