Salade van kipfilet met witlof, appeltjes en gedroogde ham

kipfiletsalade (1K)

  • 4 kipfilets
  • 150 g flinterdun gesneden gedroogde ham
  • 6 struikjes witlof
  • 2 appelen
  • 1 bakje veldsla
  • 20 cl room
  • 10 cl mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetl. graanmosterd
  • brood crôutons *
  • 2 tomaten
  • boter
  • peper en zout

Bak de kipfilets mooi bruin in de boter, breng op smaak met zout & peper en laat iets afkoelen.
Schil de appelen, snijd ze in staafjes en meng ze onmiddellijk met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Snijd het witlof in staafjes en meng onmiddellijk met de appeltjes.
Klop een dressing met de room, mayonaise, mosterd, peper en zout en meng door het witlof/appel mengsel.
Leg in het midden van de vier borden steeds een hoopje veldsla, schik er de ham rond en verdeel de in plakjes gesneden kip over de borden.
Verdeel vervolgens de witlofsla over de borden en versier met partjes tomaat, croûtons en vers gemalen peper uit de molen.

Tips

- Lekker met volkorenbrood.
- Veldsla mag vervangen worden door andere slasoorten.
- In plaats van appel is meloen (in blokjes) ook lekker

*) Croûtons
Sneetjes brood, geroosterd of in boter of olie goudgeel gebakken eventueel met uitgeperste look en bestrooid met peper en zout.

Bron: Lekker van bij ons, KIP lekker

Terug