Salade met gegrilde kip, sinaasappeldressing en Parmezaankoekje

salade_kip_sinaasappeldressing (2K)

  • 2 kippenfilets
  • 50 g gemalen Parmezaan
  • 10 g bloem
  • rucola
  • koreandertakjes
  • versnipperde sjalot
  • kappertjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  •  
    • voor de dressing
  • 1 sinaasappel
  • 1 theel. suiker
  • olijfolie

Kruid en gril de kipfilets, gaar ze enkele minuten in olijfolie verder in de oven tot ze gaar zijn.
Laat afkoelen op kamertemperatuur.
Voor de dressing: pers de sinaasappel.
Kook het sap in met de suiker tot één derde, laat afkoelen en monteer met olijfolie tot een dressing.
Meng de Parmezaan met de bloem.
Verhit een antikleefpan met een weinig olijfolie.
Lepel wat kaasmengsel in de pan, laat licht kleuren tot een knapperig koekje.
Meng de rucola met wat olijfolie, peper, zout, koreander, sjalot en kappertjes.
Snijd de kip, dresseer op de salade en werk af met appelsiendressing en koekje.

Bron: KIP lekker

Terug