Maaltijdsalade voor 4 - 6 personen
|
|
Maak de kippenbouten droog met keukenpapier.
Wrijf ze in met een mengsel van limoen of citroensap, zout, peper en sojasaus.
Laat de bouten tenminste 20 minuten liggen.
Laat de boter in een reeds verhitte braadpan smelten.
Wacht tot het schuim begint weg te trekken.
Schroei de bouten aan weerszijden dicht.
Temper de warmtebron.
Laat de bouten zachtjes een goudbruine kleur aannemen.
Leg hierna het deksel op de pan en laat de bouten in ca. 40 minuten, boven een nog verder getemperde
warmtebron, zachtjes gaar smoren.
Laat de gesmoorde kippenbouten op een groot bord koud worden.
Plaats het bord daarna, afgedekt met plastic folie, in de koelkast.
Schil intussen de ananas en neem ook de doornachtige ingroeisels weg ook al zult u daarvan bij jonge ananas
niet eens zo veel last hebben.
Neem de harde kern uit het midden van het vruchtvlees weg.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (ca. ¾ cm).
Snijd ananasringen uit een blikjes eveneens in kleine stukjes.
Schep in een kom de helft van de groene sla, ananas, bleekslderij en appel luchtig door elkaar.
Strooi de bosuitjes er over.
Maak de dressing door eerst limoen- of citroensap te vermengen met wat zout & peper.
Klop er achtereenvolgens Chinese rijstwijn of sherry, gembersiroop en olie door.
Schenk de helft van de dressing over de sla met ananas en overige ingrediënten. Schep alles enkele malen
luchtig om.
Verdeel de rest van de groene sla als bedjes op de bordjes.
Schep de salade met ananas er bovenop. Haal de kippenbouten een voor een door de resterende dressing.
Schik ze op of naast de salades.
Tip:
Roer 1 eetlepel ragfijn gehakte of gesneden gekonfijte gember(bolletjes) door de dressing.
Infop
De bleekselderij kunt u eventueel vervangen door broccoli of een komkommer want ananas en broccoli of
komkommer gaan heel goed met elkaar samen.
Janneke