|
|
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Als ze bruinen een klein scheutje olie erbij en de knoflook meebakken, tot de kleine stukjes lichtbruin zijn.
Vuur uit, eventueel in een bakje scheppen om doorbakken te voorkomen.
Hak het blad van de peterselie grof.
Veel peterselie is minstens 25 gram.
Lijkt weinig, maar in volume best wel wat. 🙂
Hak de walnoten grof.
Meng de gort, een goede scheut olijfolie, peterselie, citroenrasp en citroensap, knoflook en walnoten goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep op borden of in kommen, verkruimel er fèta over.
Opmerkingen
200 gram droge gort, geweekt en daarna gekookt levert ca. 800 gram op. In het oorspronkelijke recept staat ‘1 cup packed’ – we hebben een mok stevig gevuld met gehakt peterselieblad en dat bleek 25 gram te zijn.