|
|
Kook de wortelreepjes, ui, prei en paprikareepjes 1 minuut in kokend water met wat zout.
Spoel de groentereepjes daarna direct af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Dep de groenten helemaal droog met keukenpapier en schep ze in een ruime kom.
Voeg daarna de tomaatreepjes, selderij en dressing toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
Voeg als laatste de palingreepjes toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en citroensap.
Laat de salade ca. 10 minuten afgedekt met plasticfolie op kamertemperatuur marineren.
Haal in de tussentijd de krop sla uit elkaar, verwijder de bladnerven, was de slabladeren en droog ze in een
slacentrifuge.
Verdeel de sla over de borden.
Verdeel hierover de palingsalade, garneer met citroenpartjes en serveer meteen.
Wijnadvies
Chardonnay Campañero, Chili
Succestip
Ook lekker met andere gerookte vissoorten zoals makreel, zalm, forel of heilbot.