Salade van gembergroente en kip

  • 1 pak woknoedels
  • 250 g gerookte kipfilet (vleeswaren)
  • 2 limoenen
  • wokolie
  • 800 g roerbakgroentepakket
  • 3 eetl. gembersiroop
  • 10 cl kecap manis
  • 1 zak cassave kroepoek

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
Pers de limoenen uit.
Roer een dressing van het limoensap, 1 eetlepel gembersiroop en de kecap.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ca. 5 minuten.
Voeg 2 eetlepels gembersiroop toe en verwarm deze kort mee.
Meng in een grote schaal de roergebakken groenten met de noedels, de kipfiletreepjes en de dressing.
Schep de lauwwarme salade op grote borden of in kommen en strooi er wat kroepoek over.
Geef de rest van de kroepoek er apart bij.

Op tafel:
Zet sambal, gebakken uitjes en sambalsaus hot of pangang op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook:
Voeg met de noedels ¼ in reepjes gesneden ijsbergsla toe en vervang de gerookte kipfilet door 150 g gezouten pinda's of cashewnoten.
Vervang de dressing door (ca. 8 eetlepels) gember lemon woksaus.

Bron: Conimex

Terug