Salade met gemarineerde tonijn

tonijnsalade (3K)
voor 2 personen
  • ½ gedroogd chilipepertje
  • ½ eetl. (balsamico)azijn
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 dunne plakjes verse tonijn
  • 100 g peultjes
  • 150 g krielaardappeltjes
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 eetl. olijfolie
  • limoensap
  • mespunt suiker
  • 1 theel. mosterd
  • peper
  • zout
  • 6 kerstomaatjes

Verkruimel het gedroogde chilipepertje en meng het met de azijn en de sojasaus.
Bestrijk hiermee de plakjes tonijn, dek ze af en zet ze een uur in de koelkast.
Maak de peultjes schoon.
Halveer kleine krieltjes en snijd grotere in plakjes.
Kook de krieltjes een paar minuten.
Voeg de peultjes toe en kook alles in ca. 4 minuten verder gaar.
Was de basilicum.
Snijd 2 blaadjes klein en bewaar de rest voor garnering.
Maak een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel water, limoensap, de kleingesneden basilicum, de suiker, de mosterd, peper en zout.
Meng de dressing door de nog warme krieltjes en peultjes.
Laat dit afkoelen en schik het op 2 borden.
Verhit de grill of een grillpan voor.
Grill de tonijn in 3 - 4 minuten bruin maar niet gaar.
Laat de tonijn afkoelen en leg deze op de salade.
Garneer de salade met de gehalveerde kerstomaatjes en de blaadjes basilicum.

Bron: Voedingscentrum

Terug