|
|
Kook eerst de kipfilets in water of bouillon met wat zout in 10 minuten gaar.
Laat de kipfilet in het kookvocht afkoelen.
Maak ondertussen de dressing door de olie te vermengen met het limoensap, lente-ui, Spaanse peper en
gember.
Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Maak dan de chiliketchup door alle ingredinten samen in de mixerblender fijn te malen.
Giet het mengsel door een fijne zeef en houd de chilikethup apart.
De kipfilets in plakken snijden en met wat dressing bedekken.
De veldsla aanmaken met de overige dressing en op borden rangschikken.
De plakken kip in het midden op de sla leggen.
Garneer de borden met druppels chilikethup en blaadjes koriander.
Wijnadvies
Pinot Blanc dAlsace , Jean Rosen, Frankrijk
Succestip
In plaats van te koken kunt u de kip ook in reepjes snijden, roerbakken en warm op de salade serveren.