Salade met geitenkaas en whiskeystroop

  • 4 ronde plakken Bettine of
    andere zachte, verse geitenkaas van ca. 80 g per stuk
  • 8 dun gesneden plakjes ontbijtspek
  • 150 g rucolasla
  • 10 cl ahorn- of suikerstroop
  • 3½ cl whiskey
  • 100 g kerstomaatjes
  • geroosterd noten-, krenten- of rozijnenbrood

Was de sla en wikkel de plakken geitenkaas per stuk in 2 plakjes ontbijtspek.
Doe de whisky bij de ahorn- of suikerstroop en mix goed door elkaar met wat peper en zout.
Schik de salade op de 4 borden en leg hier speels de gehalveerde kerstomaatjes over.
Bak op matig warm vuurde met spek omwikkelde geitenkaasjes ca. 4 minuten per kant en leg ze op de salade.
Besprenkel de salade en geitenkaas met de whiskeystroop en garneer met een takje groen en peper uit de molen.
Serveer hierbij een sneetje van het geroosterd brood.

Bron: Maurice Maas

Terug