Salade met warme geitenkaas

  • 4 geitenkaasjes
    (of 4 stukken bûche van ong 1 à 1,5 cm)
  • 1 appel
  • 1 eetl. geroosterde pijnboompitten
  • gemengde salade (veldsla, eikenblad, witlof…)
    • voor de dressing
  • 1 theel. mosterd
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. frambozenazijn
  • evt. verse koriander
  • peper van de molen
  • zout

Was de salade en schik op een bord.
Schil de appel en snijd hem in gelijke reepjes. (evt. citroen tegen verkleuring).
Verdeel die over de salade.
Strooi de geroosterde pijnboompitten over het geheel.
Leg de kaasjes in een schaal, kruid ze met veel peper van de molen.
Overgiet met zonnebloemolie en plaats ze onder de grill van een hete oven (180 °C) om te warmen en te kleuren.
Maak een dressing van de mosterd, de azijn en de olie en wat peper en zout en besprenkel de salade ermee.
Haal de warme kaasjes uit de oven, leg ze op het slabord.
Versier eventueel met wat takjes verse koriander.

Alice Maes
Velt, ecologisch leven en tuinieren

Terug