Salade met gebakken peer, Gorgonzola, walnoten en gerookte ham

salade_gebakken_peer (3K)

  • 2 stevige handperen
  • 1 eetl. boter of margarine
  • 150 g koude Gorgonzola
  • 100 g gepelde walnoten
  • 1 zakje gemengde slasoorten
  • 4 eetl. dressing
  • 1 eetl. honing
  • versgemalen peper en zout
  • 2 eetl. gehakte peterselie of bieslook
  • 12 plakken dungesneden gerookte ham

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.
Bak ze met boter of margarine in een koekenpan goudbruin.
Doe in de tussentijd de sla in een grote kom.
Verbrokkel de kaas er overheen.
Hak de walnoten grof en voeg deze aan de sla toe.
De dressing met de honing vermengen en over de sla sprenkelen.
Op smaak brengen met versgemalen peper en zout en voorzichtig door elkaar mengen.
Leg de dungesneden gerookte ham plakken op gekoelde borden met de salade ernaast.
Verdeel de warme peerplakjes over de salade en garneer het geheel met versgehakte peterselie of bieslook.

Wijnadvies
Chardonnay, Castel, Frankrijk

Succestip
Gebruik in plaats van de kaas bijvoorbeeld rozijnen of versgebrande nootjes.

Bron: Spar Succes recepten

Terug