Frisse salade met gebakken kip

Frisse salade met gebakken kip

voor 2 personen

  • ½ komkommer
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 5 takjes platte peterselie
  • citroensap
  • 200 g kippendijfilet
  • peper
  • 2 eetl. olie
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 klein bruin Turks brood

Schil de komkommer en snijd hem in blokjes.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Pel de ui en snijd hem klein.
Snijd een stukje ui heel fijn.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Was de peterselie en knip het klein.
Meng de komkommer, tomaat, fijngesneden ui en peterselie en maak het op smaak met citroensap.
Zet de salade even apart.
Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete olie bruin.
Bak de rest van de ui en het komijnzaad kort mee.
Voeg de paprika toe en stoof de kip in 8 minuten gaar.
Serveer de kip en punten Turks brood bij de salade.

Komkommer over?

Bron: Voedingscentrum

Terug