Salade van eikenbladsla met scampi, avocado, tuinkers en mierikswortel

  • 12 kwarteleieren
  • 1 eikenbladsla
  • 250 g gekookte scampi
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bos tuinkers
  • 2 avocado's
  • 6 eetl. geraspte mierikswortel
  • 20 cl room
  • peper
  • zout
  • sojasaus
  • arganiaolie

Kook de kwarteleieren hard in 5 minuten.
Pel en snij middendoor.
Schik de salade op de borden en verdeel er de eieren en scampi over.
Schil de bleekselderij en snij in repen.
Schik op de salade, samen met de tuinkers en in plakken gesneden avocado.
Meng de mierikswortel met de room, kruid met peper en sojasaus en lepel over de salade.
Kruid het geheel met peper en zout en lepel er enkele druppels arganiaolie over.

Het Gastronomennet
Bron: De Wassende Maan

Terug