Salade met gebakken duivenborst en bramendressing

salade_duivenborst (3K)

    • voor de salade
  • 200 g verschillende slasoorten, ca. 3 soorten
  • 1 bakje bosbessen (ca. 200 g)
  • 1 bakje bramen (ca. 200 g)
  • 100 g pijnboompitten
  • 2 theel. olijfolie
  • 4 duivenborsten, elk ca. 80 - 100 g
  • 50 g roomboter
  • zout & peper
  • 1 bakje tuinkers om te garneren
    • voor de dressing
  • 125 g bramengelei
  • 5 cl frambozenazijn
  • 5 cl notenolie
  • 5 cl maïsolie
  • zout & peper naar smaak

Verdeel de sla, bosbessen en bramen over de borden.
Rooster de pijnboompitten in de olie goudbruin en strooi ze over de salade.
Klop een dressing van alle ingrediënten en schenk deze over de salade.
Bestrooi de duivenborsten met zout & peper en bak ze in de hete boter rosé, aan beide kanten ca. 2 minuten.
Snijd de duivenborsten in schuine plakken en verdeel ze over de salade.
Garneer de salade met wat tuinkers.

Bron: Wild
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug