Salade van Brugge goud

  • 200 g Brugge goud sneetjes
  • 1 groene papaya
  • 1 bosje pijpajuintjes
  • 1 of 2 rode chilipepers
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • ¼ knolselder
  • 150 g sojascheuten
  • 1 bosje koriander
  • 100 g geroosterde pindanootjes
  • 1 citroen
    • voor de dressing:
  • 3 eetl. vloeibare honing
  • 20 cl yoghurt natuur
  • sap van 1 bloedsinaasappel

De kaas, papaya, pijpajuintjes, groene en rode paprika in zo dun mogelijke reepjes snijden.
De knolselder raspen of fijn snijden en besprenkelen met citroen om het verkleuren te voorkomen.
De chilipepers zeer fijn versnipperen of pletten.
Al deze ingrediënten goed mengen samen met de sojascheuten en de geroosterde pindanootjes.

Voor de dressing:
De vloeibare honing mengen met de yoghurt en het sap van de bloedsinaasappel.
Apart erbij serveren.
Op een bord schikken en afwerken met een toefje koriander.

Opmerking
Brugge Goud in Nederland vervangen door Leerdammer?

Bron: Kaasrecepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug