Salade met roergebakken blokjes zalm en basilicumdressing

salade_zalm (3K)

  • 400 g verse zalm
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 zakje rucolasla
  • 2 hardgekookte eieren
  • 4 eetl. salata tuinkruidendressing
  • 2 eetl. fijngesneden basilicum
  • basilicumblaadjes en citroenpartjes voor de garnering

Snijd de zalm in dobbelstenen en kruid deze met peper, zout en paprikapoeder en besprenkel de zalm met olijfolie.
Laat dit alles even intrekken.
Verhit nu een koekenpan met teflonlaag.
Als de pan goed heet is, de zalmblokjes op hoog vuur om en om goudbruin, maar niet helemaal gaar bakken.
In de tussentijd de rucolasla besprenkelen met de dressing en de gesneden basilicum.
Verdeel de rucolasla over koude borden en garneer deze met partjes gekookt ei, citroen en basilicumblaadjes.
De warme zalmblokjes als laatste in het midden rangschikken en direct serveren.

Wijnadvies
Soave, Italie

Succestip
Lekker met vers afgebakken ciabattabrood.

Bron: Spar Succes recepten

Terug