|
|
Halveer de makreel en verwijder voorzichtig het vel, de graatjes en het grijze visvlees.
Verdeel de makreel nu in grove stukken en zet deze weg voor later.
Schil de aardappels, snijd deze in dunne plakken en kook ze in water met wat zout net gaar.
Giet de aardappels af en laat ze uitstomen.
In de tussentijd de mayonaise vermengen met de slagroom en de azijn.
De peterselie, sjalotjes, kappertjes en bieslook erdoor roeren.
Vermeng de nog warme aardappeltjes met deze saus.
Op het laatst voorzichtig de makreelstukken er doorheen mengen en het geheel op smaak controleren.
Schep nu het geheel op een schaal en garneer met de sla en gekookt ei.
Bestrooi de salade daarna met de lente-ui ringetjes.
Wijnadvies
Sauvignon Blanc, Cercle de la Grappe, Pays d Oc, Frankrijk
Succestip
Deze salade is het lekkerst als hij nog lauwwarm is, dus direct als hij klaar is opeten!
Anders goed laten doorkoelen en bijtijds weer op kamertemperatuur laten komen.