Rundvleessalade met witlof

rundvleessalade (9K)

  • 350 g rundvlees (gaar, in fijne blokjes gesneden)
  • 2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden)
  • 1 rode ui (in halve ringen gesneden)
  • 2 struikjes witlof
  • 1 blikje flagolets (groene of tuinbonen)
  • 1 appel (goudrenet, in reepjes gesneden)
  • 100 g blauwe kaas (zachte of harde, in blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel kervel (verse, fijngesneden)

Bak de reepjes bacon krokant in een koekenpan samen met de rode ui.
Meng de kaas en de slagroom er van het vuur af door en laat het geheel afkoelen.
Snijd één struikje witlof in kleine ringen.
Pel van het andere struikje witlof de bladen en leg ze op een schaal in een bloemvorm.
Meng het bacon/kaasmengsel luchtig met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout & peper uit de molen.
Serveer de salade in de witlofschuitjes.
Lekker met roggebrood of geroosterd volkoren brood.

Bron: Vlees.nl

Terug