|
|
Week de linzen ongeveer 1 uur in koud water.
Verwarm de groentebouillon.
Giet de linzen af en spoel ze onder de kraan.
Gaar ze in de groentebouillon.
Kook de eieren hard in ongeveer 9 minuten.
Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar de onderkant.
Zet ze op het vuur in een grote kookpot met koud water en een snuif zout.
Haal ze van het vuur zodra het water kookt en laat ongeveer 10 minuten verder garen.
Snipper de peterselie.
Koel de eieren onder koud water.
Pel ze en snijd ze in stukjes.
Pel en snipper de sjalot.
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan.
Rooster de pijnboompitten goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng de peterselie met de geroosterde pijnboompitten, geplette eieren, sjalot, een scheut olijfolie en witte wijnazijn.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Laat de asperges uitlekken op een schone keukenhanddoek.
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
Leg wat rucola op een bord.
Doe er wat gekookte linzen bij.
Snijd de asperges in grote stukken en leg ze op de salade.
Werk af met een lepel dressing en enkele plakjes gedroogde ham.