Rucola-tomatensalade met vleesreepjes en rijst

Rucola-tomatensalade met vleesreepjes en rijst

  • 150 g zilvervliesrijst
  • ½ perssinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. olie
  • 1 zakje rucolasla, 75 g
  • 250 g champignos
  • 250 g kerstomaatjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 150 g varkensvleesreepjes
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • peper

Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pers de halve sinaasappel uit.
Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
Maak de groente schoon.
Was de rucola en laat goed uitlekken.
Snijd de champignons in plakken en halveer de tomaatjes.
Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
Bak de reepjes varkensvlees in de hete margarine met wat peper in een paar minuten bruin en gaar.
Bak de champignons kort mee.
Meng de dressing, de basilicum en de tomaatjes door de rucola.
Geef de salade en de rijst bij het vlees.

Mosterd over?

Bron: Voedingscentrum

Terug