|
|
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Halveer de aardbeien.
Spoel de frambozen en bramen of blauwe bessen voorzichtig af in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Boen de citroen goed schoon onder warm stromend water en droog de citroen goed af.
Rasp wat van de gele schil boven een kommetje, zodat je ongeveer een eetlepel gele citroenrasp hebt.
Pers de citroen uit.
Schep in een mooie schaal het fruit met 3 eetlepels suiker en 1 - 2 eetlepels citroensap door elkaar.
Laat de fruitsalade minstens ½ uur staan.
Roer in een schaaltje de zure room met 1 eetlepel suiker, 1 theelepel citroensap en de geraspte citroenschil door elkaar.
Serveren:
Schep de roodfruitsalade in vier mooie schaaltjes en schep de zure room erop.
Leg een aardbei of framboos op de room.
Bron: NN