|
|
Maak eerst de dressing.
Pel en hak de knoflook.
Roer door de Griekse yoghurt, samen met de rest van de ingrediënten en zet even weg in de koelkast.
Kneus de peperkorrels in de vijzel.
Rooster de walnoten kort zonder vetstof in een pan.
Laat samen met de peperkorrels, de honing, de rozemarijnnaaldjes en een klein scheutje water 3 minuten karamelliseren.
Spreid de noten uit op bakpapier en bestrooi met zout.
Laat afkoelen en hak in in grove stukken.
Spoel de tomaten.
Spoel de sla, schud goed droog en snij de kroppen in de lengte doormidden.
Kwast de snijkanten in met olie en leg de slahelften – met de snijkant naar onderen – op de grill op de hoogste stand of op een hete rooster op de barbecue .
Leg de tomaten erbij en laat 5 minuten roosteren.
Hou de sla goed in de gaten, deze moet nog wat krokant blijven.
Serveer de gegrilde sla met knoflookdressing, bestrooid met notencrunch en met wat geroosterde tomaten.