Romaine salade met grapefruit, avocado en geitenkaas

  • 2½ cl champagneazijn of witte wijnazijn
  • 1 eetl. Dijon mosterd
  • 2 gehakte sjalotten
  • zout
  • zwarte peper, versgemalen
  • 2½ cl extra vergine olijfolie
  • 2 kroppen Romaine sla, schoongemaakt, in reepjes
  • 1 avocado, geschild en in plakjes
  • 1 robijnrode grapefruit, geschild en blokjes
  • 100 g geitenkaas, verkruimeld

Meng in een kleine schaal de azijn, mosterd, sjalotten en het zout en versgemalen zwarte peper naar
smaak.
Voeg geleidelijk olijfolie toe.
Verdeel de sla over 4 borden.
Doe gelijkmatig de avocado, grapefruit en geitenkaas erover.
Druppel de dressing erover (misschien hoef je niet alles te gebruiken).

Bron: Alison Ashton

Terug