Rode koolsalade met sinaasappel en mosterd

voor 2 personen

  • 1 stuk rode kool of 400 g gesneden rode kool
  • 2 sinaasappels
  • 1 - 2 eetl. azijn
  • 1 eetl. mosterd
  • zoetstof
  • 1 eetl. olie

Maak het stuk rode kool schoon of gebruik voorgesneden rode kool.
Verwijder eventueel de dikke stronk.
Schaaf de kool heel fijn.
Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen.
Vang het sinaasappelsap op.
Maak een dressing van het sap, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd, wat zoetstof, de olie en wat peper.
Meng de dressing door de rode kool en laat dit 1 uur staan.
Meng er de stukjes sinaasappel door.

Menusuggestie
Lekker met een ribkarbonade en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug