voor 2 personen
|
|
Maak het stuk rode kool schoon of gebruik voorgesneden rode kool.
Verwijder eventueel de dikke stronk.
Schaaf de kool heel fijn.
Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen.
Vang het sinaasappelsap op.
Maak een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel water, azijn, mosterd, olie en wat peper.
Meng de dressing door de rode kool en laat dit 1 uur staan.
Houd de partjes sinaasappel apart.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
Meng de stukjes sinaasappel door de rode koolsalade en geef de kip en de aardappelpuree erbij.