Rode koolsalade I

  • 250 g rode kool, flinterdun gesneden
  • 1 dikke theel. zout
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 6 eetl. (cider)azijn
  • 1 appel (liefst Cox), in stukjes
  • 5 gepelde walnoten, gehakt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. zure room
  • zwarte peper

Doe de kool in een ondiepe schaal, bestrooi met zout, dek af met folie en laat 4 à 8 uur marineren in de koelkast.
Week de abrikozen met 3 dl water en 4 eetlepels ciderazijn net zo lang.
Spoel de kool af met koud water, laat uitlekken en dep of draai (slacentrifuge) hem droog.
Snijd de abrikozen in stukjes.
Roer een dressing van de resterende azijn, olie en room en meng met de kool, abrikozen, appel en walnoten.
Draai er zwarte peper over.

Bron: Onno Kleyn


Rode koolsalade II

  • halve rode kool
  • 2 appels
  • 1 flinke rode ui
  • walnoten
  • citroensap
    • voor de dressing:
  • 5 cl zure room
  • 5 cl yoghurt
  • 1 eetl. honing
  • scheutje azijn
  • 1 teentje knoflook
  • verse bieslook

Schaaf de kool en de appel dun, besprenkel de appel met citroensap (tegen verkleuren).
Pel de ui en snipper deze.
Meng de kool, ui en appel en dek af.
Pers de knoflook, en maak van de geperste knoflook, yoghurt, zure room, honing, azijn en bieslook de dressing.
Klop deze goed door en schenk het over het koolmengsel.
Doe de helft van de (gepelde en grof gemalen) walnoten erdoor.
Goed doorroeren en een paar uur in de koelkast laten staan.
Vlak voor het opdienen doorroeren en de rest van de walnoten er overheen strooien.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug