Rode rijstsalade

Rode rijstsalade

voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • ½ rode peper
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 3 eetl. halfvolle yoghurt
  • azijn
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 courgette
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • tijm

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de eieren hard.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
Was de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein.
Snijd het stukje peper fijn.
Maak van de tomatenketchup en de yoghurt een dressing.
Stoom de rijst droog en meng er met een vork de stukjes paprika, tomaat en peper en de dressing door.
Laat de rijst afkoelen en maak op smaak met azijn en de klein geknipte bieslook.
Was de courgette en snijd hem in halve plakjes.
Stoof de courgette in de margarine gaar.
Maak de groente op smaak met wat tijm.
Pel de eieren en halveer ze.
Geef de halve eieren en de gestoofde courgette bij de rijstsalade.

Tomatenketchup over?

Bron: Voedingscentrum

Terug