Rode rijstsalade

voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • ½ rode peper
  • 2 eetl. mangochutney
  • ½ eetl. tomatenpuree
  • 2 eetl. slasaus
  • 2 eetl. yoghurt
  • 6 sprieten bieslook

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein.
Snijd het stukje peper fijn.
Wrijf de mangochutney fijn en maak er met de tomatenpuree, de slasaus, de yoghurt, peper en wat zout een dressing van.
Stoom de rijst droog en meng er met een vork de stukjes paprika, tomaat en peper en de dressing door.
Laat de rijst afkoelen en maak op smaak met peper en de klein geknipte bieslook.

Menusuggestie
Lekker met halve gekookte eieren en gestoofde courgette.

Bron: Voedingscentrum

Terug