Rode bonensalade

voor 2 personen

  • 1 klein blik rode nierbonen (kidneybeans)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot of stukje ui
  • mespunt tijm
  • 1 - 2 eetl. azijn
  • 1 eetl. olie
  • 4 plakjes bacon
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 kropje radicchio (roodlofsla of rode sla)
  • bos radijs
  • 8 groene olijven

Laat de bonen uitlekken.
Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
Voeg de kleingesneden sjalot, de tijm, peper, een beetje zout, azijn en de olie toe.
Meng dit door de bonen en laat het een half uur intrekken.
Bak de bacon in een droge koekenpan bruin en knapperig.
Maak de groente schoon.
Snijd de tomaatjes in vieren, scheur de sla in stukjes en snijd de radijsjes in plakjes.
Snijd de olijven in plakjes.
Meng alles door de bonen.
Maak de salade eventueel op smaak met wat mosterd.
Leg de plakjes bacon er op.

Menusuggestie
Lekker met een sneetje volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug