Rode bonensalade

Rode bonensalade

voor 2 personen

  • 1 klein blik rode nierbonen (kidneybeans), ca. 400 g
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot of stukje ui
  • mespunt tijm
  • 1 à 2 eetl. azijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 plakjes bacon
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 kropje radicchio, roodlofsla of rode sla
  • bos radijs
  • ½ volkoren stokbrood

Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
Pel de sjalot en snijd hem klein.
Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
Voeg de kleingesneden sjalot, de tijm, peper, azijn en de olie toe.
Meng dit door de bonen en laat het een half uur intrekken.
Maak de groente schoon.
Halveer de tomaatjes, scheur de sla in stukjes en snijd de radijsjes in plakjes.
Meng de groente door de bonen en zet de salade even koud weg.
Snijd het stokbrood in plakken en geef het erbij.

Ui over?

Bron: Voedingscentrum

Terug