voor 6 personen
|
|
Daags voordien
Was de rode bieten en 1 citroen.
Snij boven- en onderkant er van rode bieten.
Snij de citroen in plakjes.
Zet de rode bieten in een kookpot en giet water erbij totdat ze volledig onderstaan.
Schep 300 gram suiker en peper en zout erbij.
Zet het vuur lager zodra het water kookt.
De rode biet moet ‘pruttelend’ verder garen.
Dit kan tot 1 uur duren.
Als je een mesje er vlot in kan prikken tot aan de kern, dan is de biet gaar.
Maak er geen gatenkaas van.
Plaats de kookpot in een spoelbak met koud water zodat deze snel afkoelt.
Dek af en plaats in de koelkast.
Dag zelf
Haal de rode bieten uit het vocht en schil ze (draag handschoenen als je geen bloedrode handen wil).
Versnij de bieten in balkjes of gewafelde julienne.
Breng op smaak met 50 gram suiker, sap van 1 citroen, peper en zout.
Voorzichtig onder elkaar mengen.
Gepubliceerd door: Hungry Feelings