|
|
Kook de rijst in bouillon gaar.
Laat uitdampen en zorg voor een mooie droge korrel.
Geen plakrijst!
Laat de rijst goed afkoelen, anders gaart de zalm in de salade.
Maak de ananas en paprika's schoon.
Snijd alles in blokjes (klein) en snijd de zalm in stukjes.
Meng alles goed in een grote kom en laat even staan.
Maak de dressing door ketchup en zure room te mengen, daar de kerriepoeder (flinke hoeveelheid) doorheen te roeren.
Daarna halve citroen uitknijpen en dit er doorheen mengen.
Het lijkt een zure dressing, maar samen met het zoet van de ananas gaat dat in deze salade heel goed.
Dressing door de salade mengen en eventueel met wat versgemalen peper op smaak brengen.
Door het gebruik van bouillon is zout overbodig.
Variatie
Als je rijstpapier kunt krijgen, kan je er leuke pakketjes van maken: rijstpapier even weken in lauw water, blaadje kropsla erop, schep salade erop en strak inrollen (zijkanten naar binnen, en dan oprollen).