Rijstsalade van oma

Rijstsalade van oma

voor 2 personen

  • 150 g (snelkook) zilvervliesrijst
  • 1 eetl. slasaus, 25% olie
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. halfvolle yoghurt
  • 1 à 2 eetl. azijn
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g diepvries doperwten
  • 1 ei
  • 250 g kerstomaatjes
  • slabladen
  • 1 blikje tonijn op water, naturel

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de rijst af en laat de rijst 5 minuten staan.
Meng de slasaus met de ketchup, yoghurt en azijn en meng dit door de nog warme rijst.
Laat de rijst afkoelen.
Voeg eventueel nog wat azijn toe.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Kook de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
Kook de doperwten net gaar.
Laat de groente afkoelen.
Kook het ei hard en laat het afkoelen.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Was de slabladen.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
Pel het ei en snijd het in parten.
Bedek een grote schaal met slabladen en schep de rijst erop.
Garneer de rijst met de sperzieboontjes, doperwtjes, tomaatjes, tonijn en partjes ei.

Sla over?

Bron: Voedingscentrum

Terug