voor 2 personen
|
|
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
Maak de broccoli schoon.
Verdeel het in roosjes en snijd de steel in stukjes.
Kook de sperziebonen in een bodempje water 8 minuten.
Voeg de broccoli toe en kook de groente verder beetgaar.
Laat de groente en de rijst afkoelen.
Schil de sinaasappel dik en vang het sap op.
Snijd de sinaasappel in blokjes.
Schil het stukje gember en rasp het fijn.
Klop een dressing van het sinaasappelsap, olie, gember en wat peper.
Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
Meng er de dressing door.
Meng dit met de rijst en de andere groente.
Was de kruiden en knip ze klein.
Maak de salade op smaak met de kruiden, peper en eventueel nog wat azijn of citroensap.
Hak de cashewnoten grof en schep ze erdoor.