Rijstsalade met groene kruiden

  • 200 g rijst
  • 75 g rucola
  • 1 bosje korianderblaadjes
  • 1 bosje bladpeterselieblaadjes
  • 5 lente-uitjes, het wit en frisse groen *)
  • 8 eetl. mooie olijfolie
  • 1 eetl. limoenolie
  • 3 eetl. Chardonnay azijn
  • peper en zout
  • steeltjes van peterselie en koriander
    samengebonden met keukentouw
  • bouillontabletten

Breng water aan de kook met de koriander- en peterseliesteeltjes en bouillontabletten en kook de rijst daarin volgens gebruiksaanwijzing gaar.
Klop van de azijn, peper en zout en olie (in deze volgorde) een dressing.
Doe alle kruiden in de kom van de keukenmachine en maak ze heel fijn of hak ze ragfijn.
Meng de nog warme rijst met de kruiden en de dressing en serveer op kamertemperatuur.
De warmte van de rijst zorgt ervoor dat de kruiden net niet meer rauw zijn en hun smaak en die van de dressing goed door de rijst wordt opgenomen.

*) In het voorjaar kunnen hier ook nog wat daslookblaadjes aan worden toegevoegd, als de plant gebloeid heeft zijn de blaadjes licht giftig dus dan niet meer gebruiken.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug