|
|
Op vakantie doen we het gemakkelijk: zakje sla, rijstbuiltje, kant en klare dressing (zakje).
Omdat wij regelmatig op de fiets met vakantie zijn, moet het ook nog eens afgemeten: geen grote hoeveelheden voedsel meenemen, maar dagelijks afgemeten aanschaffen.
Rijst koken en rustig af laten koelen als je een koude salade wilt, maar lauwwarm is deze ook erg lekker.
Ui snijden, champignons, ui en kip bakken in wat olie. Komkommer, tomaten, ananas en sla snijden.
Alles goed mengen en met dressing afmaken.
Op smaak brengen met peper en zout.
Variatie
Met tonijn (in blik) in plaats van kip is dit ook lekker.
Ook als je geen koeling hebt (zoals wij op de fiets) heb je dan een volledige maaltijd bij je, die je op een eenpitterje kan klaarmaken.
|
|
Kook de rijst beetgaar en laat het afkoelen desnoods onder stromend koud water en laat het goed uitlekken.
Wortelen in fijne reepjes snijden.
Bieslook fijn snijden.
Meng alle ingrediënten samen en kruid af naar smaak en voeg de sesamolie toe.
Serveer zeer fris.
Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij