Rijst- en garnalensalade met uitjes

rijst_garnalensalade (2K)

  • wokolie
  • 400 g gepelde ongekookte garnalen
  • 1 eetl. kerrie djawa
  • 1 bakje gebakken uitjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in dunne plakken.
Kook de broccoli in ruim kokend water in 3 - 4 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers uit.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze eerst in drieën en vervolgens in de lengte in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen ca. 3 minuten.
Bestrooi met de kerrie (en wat zout & peper) en wok 1 minuut.
Daarna laten afkoelen.
Roer een dressing van het limoensap en –schil en 2 eetlepels olie.
Breng op smaak met zout & peper.
Meng met de afgekoelde rijst, broccoli, de helft van de lente-uitjes en de kerriegarnalen.
Verdeel de rijstsalade over 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de lente-ui en royaal met gebakken uitjes.

Lekker anders kan ook

Vervang de limoen door citroen of sinaasappel.

Op tafel

Zet ketjap manis op tafel voor een extra diepe smaak.
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Lychee, sinaasappel en aardbeiensalade toe.

Bron: Conimex

Terug