Rettichsalade

voor 2 personen

  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. rozijnen
  • 200 g rettich (of ramanas of radijs)
  • ½ appel met schil
  • citroensap
  • 2 eetl. yoghurt

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
Schil de rettich en rasp de groente grof.
Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes.
Druppel er wat citroensap over.
Verdeel de rettich over 2 borden en schep er een lepel yoghurt op.
Strooi er wat peper over. Verdeel er de plakjes appel, de pijnboompitten en de rozijnen over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kalkoen van Ferry, doperwten met maïs en paprika en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug