Regenboogsalade met walnootdressing

Regenboogsalade met walnootdressing

voor 2 personen

  • 1 eetl. rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 200 g gesneden rodekool
  • 400 g krieltjes
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 50 g walnoten
  • 1 eetl. (walnoot)olie
  • ca. 1 eetl. citroensap
  • 1 gare rode biet
  • ΒΌ komkommer
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine winterwortel
  • 100 g kerstomaatjes

Was de rozijnen.
Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen.
Vang het sinaasappelsap op.
Meng de rozijnen en 2 eetlepels sinaasappelsap door de rode kool.
Laat dit een half uurtje staan om de kool wat zachter te maken.
Kook de krieltjes in een bodempje water in 6 minuten gaar.
Laat de krieltjes uitlekken en bak ze in de hete margarine goudgeel.
Wrijf de helft van de walnoten fijn en hak de rest grof.
Maak van de fijngewreven walnoten, olie, citroensap en peper een dressing.
Schil het bietje en snijd hem in blokjes.
Was de komkommer, halveer het stuk in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
Maak de paprika, wortel en tomaatjes schoon.
Snijd de paprika in blokjes en rasp de wortel grof.
Schik naast elkaar op een schaal in de kleuren van de regenboog, rode kool, bietjes, komkommer, paprika, wortel en kerstomaatjes.
Druppel de walnootdressing erover en strooi de rest van de walnoten erover.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug