Rammenassalade - I

rammenas (1K)

  • 250 g rammenas
  • ½ zure appel
  • 100 g komkommer
  • 125 g plattekaas
  • 5 cl room
  • zout
  • gemalen peper
  • verse dille of kervel

Rammenas schillen en in dunne plakjes snijden.
Bestrooien met zout en afgedekt 10 minuten wegzetten.
De appel en de komkommer in dunne schijfjes snijden.
Van de rammenas het vocht afgieten en mengen met appel en komkommer.
De plattekaas mengen met de lichtjes opgeklopte room en kruiden.
De saus over de salade gieten.
Afwerken met dille of kervel.

Bron: De Wassende Maan


Rammenassalade - II

  • citroensap
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. suiker
  • 1 eetl. olie
  • 400 g rammenas
  • 2 worteltjes
  • 1 kleine appel

Maak een dressing van citroensap, de mosterd, wat suiker, 1 eetlepel water en de olie.
Schil de rammenas en snijd de groente in lucifer kleine reepjes of rasp de groente grof.
Meng de dressing er door.
Maak de worteltjes schoon en rasp ze grof.
Schil de appel en snijd de appel in reepjes.
Meng de appel en wortel door de rammenas.

Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug