Knapperige raapsteeltjessalade met radijs

Knapperige raapsteeltjessalade met radijs

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 200 g raapsteeltjes
  • 200 g sperziebonen
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 bosje radijs
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetl. azijn
  • 1 eetl. (walnoten)olie
  • peper
  • 1 kleine varkenshaas
  • 2 eetl. vloeibare margarine

Schil de aardappelen.
Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20 à 25 minuten gaar.
Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes.
Was de raapsteeltjes voorzichtig in ruim koud water.
Laat de groente goed uitlekken.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
Kook de sperzieboontjes in een beetje water in 10 minuten beetgaar.
Laat ze afkoelen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen.
Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
Pers de halve sinaasappel uit.
Klop een dressing van het sinaasappelsap, de azijn, de olie en wat peper.
Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm en bestrooi ze met peper.
Verwarm de margarine en bak hierin de plakken varkenshaas in ca. 6 minuten bruin en gaar.
Meng de groente in een grote kom en schep de dressing erdoor.
Strooi de pijnboompitten erover.
Serveer de aardappelen en plakjes vlees erbij.

Sinaasappel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug