Raapsteeltjessalade

Raapsteeltjessalade

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 2 bosjes raapstelen
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 eetl. hazelnoten
  • 1 limoen
  • 3 eetl. olie
  • 200 g kalkoenfilet
  • peper
  • paprikapoeder

Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de worteltjes van de raapstelen.
Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken.
Schrap de wortel en rasp hem grof.
Hak de hazelnoten grof.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil.
Maak een dressing van limoensap, geraspte limoenschil, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olie.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
Roerbak de kalkoen in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Snijd de raapstelen wat kleiner en meng er de geraspte wortel en de dressing door.
Strooi er de hazelnoten over.
Geef de kalkoen en de aardappelen erbij.

Hazelnoten over?

Bron: Voedingscentrum

Terug