Quinoasalade met tomaatjes en rucola

Quinoasalade met tomaatjes en rucola

voor 1 persoon

  • 75 g quinoa
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 100 g rucola
  • 2 takjes munt
  • 10 cherrytomaatjes
  • een beetje bieslook, fijngesneden
  • 60 g cashewnoten
  • 1 hand rozijnen, ongezwaveld
  • extra-vergine olijfolie

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de komkommer en snijd deze in kleine stukjes.
Snijd de avocado over de lengte doormidden, verwijder de pit, snijd de twee helften dan weer over de lengte doormidden, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Doe de rucola, munt, cherrytomaatjes, gesneden komkommer, bieslook, cashewnoten, rozijnen en de gesneden avocado in een saladekom.
Voeg de gekookte quinoa toe.
Giet tot slot een flinke scheut olijfolie over de salade en meng alles goed door elkaar.

Bron: Ekoplaza

Terug