voor 2 personen
|
|
Verwarm een kookpan met een dikke bodem.
Strooi de quinoa erin en laat de quinoa bakken tot het gaat geuren.
Giet er 30 cl water bij en kook de quinoa in 15 à 20 minuten gaar.
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Vang het sinaasappelsap op.
Klop een dressing van de olijfolie, het sinaasappelsap, wat azijn en wat geraspte sinaasappelschil.
Meng de dressing door de nog warme quinoa en laat het afkoelen.
Was de komkommer en halveer hem in de lengte.
Verwijder eventueel met een lepeltje het zaad.
Snijd de helften in smalle repen.
Was de bieslook en de munt en knip het klein.
Maak de komkommer op smaak met de bieslook en de helft van de munt en wat azijn.
Verwijder de pit uit de dadels en snijd de dadels in de lengte in vieren.
Was de druiven en halveer ze.
Was de waterkers en laat de groente goed uitlekken.
Meng de waterkers, de blokjes sinaasappel, de druiven, de dadels en de rest van de munt door de quinoa.
Voeg eventueel wat peper toe.
Meng er op het laatst de pistachenootjes door.
Geef de komkommersalade erbij.