Quinoasalade met geitenkaas en partjes ei

Quinoasalade met geitenkaas en partjes ei

  • 150 g quinoa
  • 3 eieren
  • 100 g peultjes
  • 250 g sperziebonen
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetl. olijfolie
  • citroensap
  • chilivlokken
  • 30 g zachte geitenkaas
  • basilicum

Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water af.
Kook de quinoa in 30 cl water in ca. 15 minuten gaar.
Kook de eieren hard.
Maak de groente schoon.
Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën.
Kook de sperziebonen 3 minuten in weinig water.
Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 2 minuten verder beetgaar.
Snijd de radijs in vieren.
Meng de groente, de olie, citroensap naar smaak en wat chilivlokken door de quinoa.
Laat alles koud worden.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Leg de parten ei op de salade.
Verkruimel de geitenkaas er over en strooi er wat kleingesneden basilicum over.

Geitenkaas over?

Bron: Voedingscentrum

Terug