Quinoasalade

voor 2 personen

  • 150 g quinoa
  • 4 eieren
  • 150 g peultjes
  • 150 g sperziebonen
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetl. olie
  • citroensap
  • chilivlokken
  • 100 g feta light
  • basilicum

Kook de quinoa in ruim water in ca. 9 minuten gaar.
Kook de eieren in 9 minuten hard.
Giet de quinoa in een zeef en laat het goed uitlekken.
Maak de groente schoon.
Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën.
Kook de sperziebonen 3 minuten in weinig water.
Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 2 minuten verder beetgaar.
Snijd de radijs in vieren.
Meng de groente, de olie, citroensap naar smaak, wat chilivlokken en een beetje zout door de quinoa.
Laat alles koud worden.
Hak de feta grof en schep dit door de salade.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Leg de parten ei op de salade.
Strooi er wat kleingesneden basilicum over.

Bron: Voedingscentrum

Terug